Her på siden finder du svar på nogle af de mest stillede spørgsmål. Besvarer vores FAQ ikke dine spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte os på info@designunivers.dk eller på telefon 26 79 88 69.

Kan jeg se pejsene?

Et stort udvalg af pejsene kan ses i Decoflames showroom i Nørresundby (Aalborg). Da showroomet er en del af deres kontor bedes der indgås en aftale om tidspunkt forud. Kontakt os på telefon eller e-mail for at arrangere et besøg.

Hvor kan pejsen anvendes?

Pejsene kan benyttes mange steder såsom dit hus, sommerhus, på dit kontor eller på erhvevslokationer som restauranter eller spa-centre. Vi har også udendørs pejse, der fx. kan benyttes på terrassen.

Kræver det nogen form for godkendelse?

I Danmark er der ikke krav til at indkræve sikkerhedsgodkendelser på pejse. Du kan derfor frit installere pejsen blot du følger den medsendte sikkerhedsmanual om korrekt opsætning.

Er pejsene svære at installere?

Alle pejse kan installeres inden for nogle minutter. Følg blot instruktionsmanualet. Alle fritstående pejse er samlet og skal blot pakkes ud, hvorefter de er klar til brug.

Er pejsen klar til brug efter opsætning?

Den eneste ekstra ting, der skal købes, er bioethanol. Bioethanol er brændstoffet til pejsen og kan købes med her på siden. Bioethanol kan også købes i de fleste byggemarkeder. Bioethanol er en brændstoftype, der ikke afgiver nogen form for røg, og den er derfor det oplagte valg til disse pejse. Der må ikke benyttes andre brændstoffer.

Hvordan tændes pejsen?

Hvis du har købt en pejs med manuel brænder, så tændes pejsen med ekstra lange tændstikker eller en lang lighter. Det er vigtigt at holde hånden på sikker afstand fra pejsen i optændingen. Almindelige lightere og tændstikker anbefaler derfor ikke til optænding. Pejsene kommer også med fjernstyret optænding – her er manuel optænding ikke nødvendig.

Er bioethanol farligt?

Bioethanol er en brændstof, der ikke må indtages og holdes derfor uden for børns rækkevide. Den afgiver ikke farlige dampe og er derfor godkendt til indendørs brug. Ligeledes afgiver den ikke røg og er samtidig lugtfri. Når den afbrændes fordampes den til vand og CO².

Der må kun bruges flydende bioethanol i pejsene og det skal have en renhed på mindst 96% og maksimalt 97,5%.

Hvor lang tid brænder bioethanol?

Én liter bioethanol brænder mellem 4-8 timer afhængig af model, brænderens størrelse og flamens størrelse. Rummets ventilation har også indflydelse på brændetiden.

Hvor meget bioethanol kan jeg købe på luksuspejse.dk?

Du kan købe bioethanol i 1 eller 3 liters flasker. Det anbefales, at ethanolen hældes i en mindre beholder, når du skal fylde din pejs.

Hvor meget varme afgiver pejsen?

Afhængig af modellen afgiver pejsene 2 til 6 kW i timen. Pejsene skal ikke betragtes som en primær varmekilde, men blot som et supplement til din primære varmekilde.

Kan der bruges andre brændstoffer?

Nej. Pejsene skal udelukkende tændes op med bioethanol, der har en renhed på mellem 96% og 97,5%.

Hvad er pejsene lavet af?

Alle pejse er lavet af én eller flere af følgende matetialer – stål, rustfrit stål, aluminium, kobber, messing og hærdet glas. Hvis pejsen er lakeret, kan den klare varme op til 400°C.